Një ushtar kroat i kthyer me ekspres nga misioni i NATO-s në Kosovë është në pritje të gjykatës disiplinore

Ushtari kroat është kthyer nga misioni i NATO-s në Kosovë mëngjesin e së premtes. Në Kroaci, ai ende nuk është dënuar, sepse do të duhet të shpjegojë veprimet e tij, të cilat nuk tolerohen nga NATO apo Shtabi i Përgjithshëm, përpara një gjykate disiplinore ushtarake.

“Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të Forcave të Armatosura të Republikës së Kosovës ka pezulluar përkohësisht pjesëmarrjen e një pjesëtari të HRVCON-it të 37-të në operacionin e NATO-s për mbështetjen e paqes KFOR në Republikën e Kosovës për shkak të dyshimeve të bazuara për shkelje të disiplinës ushtarake. . Anëtari është kthyer në Kroaci me transport ajror komercial”, ka konfirmuar Ministria e Mbrojtjes për Dnevnik Nova TV.

Të gjithë, përfshirë edhe eprorët e tij, u shprehën ngushtë për arsyet e tërheqjes urgjente, një muaj e gjysmë para përfundimit të operacionit paqeruajtës. Por ata konfirmojnë – ai është në pritje të procedurave disiplinore.

“Nëse ju them se jeni krenaria jonë dhe se duhet të jeni të kujdesshëm dhe të shikoni se si silleni – edhe ju e dini këtë. Ju na përfaqësoni atje. Jam i sigurt se detyrat tuaja do t’i kryeni profesionalisht dhe me cilësi të lartë”, tha presidenti Zoran Milanoviq në ceremoninë e lamtumirës në maj të këtij viti.

Mesazhet me të cilat janë dërguar duket se janë harruar shpejt. Një punonjës që ende nuk ka shpjeguar veprimet e tij – ai ishte pjesë e një ekipi të inteligjencës dhe ky ishte misioni i tij i parë.

Kategoritë
LajmeVendi