Njohja reciproke e licensave të avokatëve Kosovë-Shqipëri, Manja: Marrëveshja hyn në fuqi më 30 qershor

Ministri i Drejtësisë Ulsi Manja njoftoi nga Prishtina se marrëveshja  për njohjen reciproke të licensave të avokatëve  mes Kosovës dhe Shqipërisë do të hyjë në fuqi në datën 30 qershor.

“Ne e kemi një marrëveshje në fushën civile dhe tregtare që u përgëzua nga parlamentet tona. Në Shqipëri do të hyjë në fuqi më 30 qershor 2022 dhe do të kemi efektet e para për qytetarët tanë në zgjidhjen e çështjeve civile. Sot jemi dakordësuar që bashkëpunimin në fushën e drejtësisë ta shtyjmë drejt njohjes reciproke të licensave të avokatëve, ndërmjetësve por edhe njohjen reciproke të jurisprudencës, por më e rëndësishmja njohja dhe zbatimi i dënimeve alternative që japin autoritetet gjyqësore në të 2 vendet. Do të ngrihet një grup i përbashkët pune por edhe për një mekanizëm ndërshtetërore”, thanë ministrat e drejtësisë së Kosovës dhe Shqipërisë.

Kategoritë
LajmeRajoni