Norvegjezët mund të udhëtojne me leternjoftim në Turqi

Norvegjezëve që duan të udhëtojnë në Turqi, por pasaportat e të cilëve kanë skaduar ose nuk kanë fare pasaporta, u është lejuar përkohësisht hyrja në Turqi me kartat e tyre të identitetit kombëtar.

Ka një lajm të mirë për ata që duan të udhëtojnë nga Norvegjia në Turqi.

Norvegjezëve të cilëve u ka skaduar pasaporta ose nuk kanë pasaportë u lejuan të hyjnë përkohësisht në Turqi me kartat e tyre të identitetit.

Marrëveshja e nënshkruar

Në këtë kuadër u nënshkrua një marrëveshje mes dy vendeve.

Duke njoftuar marrëveshjen në llogarinë e tij në rrjetet sociale Twitter, ministri i Jashtëm norvegjez Anniken Huitfeldt ndau një foto të tij duke mbajtur marrëveshjen me ministrin e Jashtëm Mevlüt Çavuşoğlu.

“Ata mund të përdorin kartën e identitetit”

Huitfeldt tha: “Jam shumë i lumtur që Turqia ka ndryshuar përkohësisht dispozitat e pasaportave. Norvegjezët që nuk kanë pasaportë për pjesën tjetër të vitit mund të përdorin një kartë identiteti kur udhëtojnë për në Turqi. Mevlüt Çavuşoğlu po prezanton marrëveshjen.”

U prezantua kufiri prej 6.5 muajsh

Zëdhënësi i Ministrisë Tanju Bilgiç tha se ministri i Jashtëm norvegjez theksoi se gjatë vizitës së tij në vendin tonë nuk është nënshkruar asnjë marrëveshje dhe se për shkak të krizës së çipit iu dha mundësia për të udhëtuar me një ID çipi për 6.5 muaj dhe në përfundim të periudhës, qytetarët norvegjezë do të udhëtojnë drejt vendit tonë me pasaportë.

Kategoritë
BotaLajme