Norvegji, organizohet fushatë për donacion të dronit turk Bayraktar TB2 për Ukrainën

Në fushatë, e cila thuhet se kërkon më pak se 10 kruna nga çdo norvegjez, mijëra njerëzve të parë që dhurojnë më shumë se 250 kruna do t’u jepet mundësia të përcaktojnë emrin e avionit që do të dhurohet.

Në Norvegji është organizuar fushatë për blerjen e dronit luftarak turk Bayraktar TB2, për t’u dorëzuar në Ukrainë.

Mjetet ajrore pa pilot Bayraktar TB2 të prodhuara nga kompania turke Baykar janë bërë një nga simbolet e Ukrainës në luftën me Rusinë. Bayraktar TB2, për të cilin u kompozuan edhe këngë, është bërë një nga zgjedhjet e para të atyre që duan të mbështesin popullin ukrainas.

Në një numër vendesh u nisën fushata për të blerë Bayraktar TB2 për të mbështetur ushtrinë dhe popullin ukrainas. Në fund të fushatave, u arritën shifrat e synuara për 3 blerje të Bayraktar TB2 në Ukrainë dhe 1 blerje në Lituani. Fushata e nisur për të njëjtin qëllim vazhdon edhe në Poloni.

Baykar dhuroi 4 Bayraktar TB2 në përgjigje të fushatave në Ukrainë dhe Lituani dhe kërkoi që mjetet e mbledhura të përdoren për popullin e Ukrainës.

Gjithashtu në Norvegji, u nis një fushatë dhurimi për blerjen e Bayraktar TB2 në solidaritet me Ukrainën.

Në fushatë, e cila thuhet se kërkon më pak se 10 kruna nga çdo norvegjez, mijëra njerëzve të parë që dhurojnë më shumë se 250 kruna do t’u jepet mundësia të përcaktojnë emrin e avionit që do të dhurohet.

Në kuadër të fushatës, synohet të mblidhen 55 milionë kruna (afërsisht 5,5 milionë dollarë) dhe ato të transferohen në fondin e ndihmës së Ambasadës së Ukrainës.

Kategoritë
BotaLajme