Nuk lëshonte faturat, mbyllet restoranti i Nusretit në Mykonos

Një bllokim prej 48 orësh është vendosur në restorantin “ Salt Bae ” në Mykonos, ndaj shefit të njohur turk Nusret Gökçe . Auditorët  konstatuan shkelje tatimore në lokalin e turkut të famshëm.

Zyra e taksave kishte vizituar kasapin turk në fillim të javës dhe kishte konstatuar se diçka nuk shkonte me funksionimin e biznesit, pra kishte dyshime se faturat nuk shpërndaheshin.

Mbrëmë dy nivele të auditorëve janë kthyer në dyqan dhe gjatë kontrollit në një tavolinë kanë konstatuar se për një porosi rreth 1000 euro nuk ishte prerë asnjë faturë. Mesditën e së premtes ata vazhduan me vulosjen e biznesit për 48 orë  duke e lënë të bllokuar. Restoranti pritet të rihapet mesditën e së dielës.

Tashmë operatorët e biznesit po anulojnë të gjitha prenotimet për sot dhe nesër dhe në të njëjtën kohë nuk pranojnë prenotime të reja për të njëjtën periudhë.

Bllokimi i mëparshëm 

Kujtohet se auditorët e Autoritetit të Pavarur të të Ardhurave Publike kishin vendosur bllokim për 48 orë në restorantin e shefit të famshëm turk,  Salt Bae , në Mykonos, në vitin 2019, kur ai sapo ishte hapur.

Nga auditimi u konstatua se kompania nuk kishte lëshuar 34 fatura, me vlerë totale 25800 euro.

Turk, ish-kasapi, tani manjati i restorantit, Nusret Gökçe i njohur si Salt Bae erdhi – disa vite më parë – në një marrëveshje me grupin Nammos për të bashkëpunuar në krijimin e restorantit të 14-të që mban firmën e Nusret.Salt Bae është bërë i famshëm në botë përmes rrjeteve sociale për shkak të mënyrës së tij unike të kriposjes së mishit të tij, një veprim i dashur nga të famshëm nga e gjithë bota.

Kategoritë
BotaLajme