Numri i amerikanëve që emigrojnë në Evropë është në rritje

Për shkak të rritjes së kushteve të jetesës dhe pasigurive politike, numri i amerikanëve që emigrojnë nga SHBA-të në Evropë po rritet dita-ditës.

Rritja e dollarit kundrejt euros për herë të parë, kriza globale e shkaktuar nga sanksionet e ndërsjella me luftën Rusi-Ukrainë pas epidemisë së koronavirusit, rriti emigracionin nga SHBA në Evropë.

Dollari e kaloi euron, amerikanët preferuan Evropën

Rritja e kostove si pasojë e inflacionit të lartë të regjistruar në SHBA, si dhe barazimi i parametrit euro/dollar pas 20 vitesh, hapi rrugën drejt Evropës për amerikanët. Numri i amerikanëve që emigrojnë në Evropë është në rritje.

Hulumtimet e fundit kanë zbuluar se tendenca e lëvizjes në SHBA me “ëndrrën amerikane” është përmbysur. Gjithnjë e më shumë qytetarë amerikanë po kalojnë Oqeanin Atlantik dhe po shkojnë në Evropë.

U tha se ata që janë në pension dhe në gjendje të mirë financiare preferojnë kryeqytetet evropiane me mbiçmimin e dollarit ndaj euros, ndërsa të rinjtë preferojnë qytete më të vogla evropiane me banesa relativisht të lira.

Vendi më i preferuar nga amerikanët është Greqia

Italia, Portugalia, Spanja, Greqia dhe Franca janë ndër vendet më të njohura për emigrantët. Një kompani e pasurive të paluajtshme me qendër në SHBA njoftoi se qytetarët amerikanë që duan të lëvizin në Greqi janë rritur me 40 për qind në periudhën prill-qershor krahasuar me një vit më parë.

 

Kategoritë
BotaLajme