OKB: Më shumë se 1 miliard njerëz me aftësi të kufizuara jetojnë në botë

Më shumë se 1 miliard njerëz në botë jetojnë me një formë të paaftësisë, tha Sekretari i Përgjithshëm i Kombeve të Bashkuara në mesazhin e tij në Ditën Ndërkombëtare të Personave me Aftësi të Kufizuara.

“Në shumë shoqëri, njerëzit me aftësi të kufizuara shpesh përfundojnë të shkëputur, jetojnë në izolim dhe përballen me diskriminim”, tha Antonio Guterres.

Antonio Guterres tha, “Në premtimin e tij për të mos lënë askënd në prapavijë, Agjenda e 2030 për Zhvillimin e Qëndrueshëm përfaqëson një angazhim për të reduktuar pabarazinë dhe për të promovuar përfshirjen shoqërore, ekonomike dhe politike të të gjithëve, duke përfshirë edhe njerëzit me aftësi të kufizuara”.

“Kjo do të thotë zbatimin e Konventës së OKB-së për të Drejtat e Personave me Aftësi të Kufizuara, në të gjitha kontekstet dhe në të gjitha vendet. Kjo gjithashtu do të thotë integrimin e zërave dhe shqetësimeve të njerëzve me aftësi të kufizuara në agjendat dhe politikat kombëtare. ‘

Ai gjithashtu tha se raporti i OKB-së tregon se njerëzit me aftësi të kufizuara janë në disavantazh mbi shumicën e Qëllimeve të Zhvillimit të Qëndrueshëm. /Gazetaere.com/

Kategoritë
BotaLajme