Pacientit të cilit i janë hequr 233 trupa metalike nga stomaku

Përveç 83 monedhave 1 lire, nga stomaku i pacientit 35-vjeçar, i cili mësohet se kishte probleme psikologjike, i janë hequr edhe 233 copë bateri, copa xhami, gurë dhe vida.

Duke jetuar në lagjen İpekyolu në Van të Turqisë dhe mësoi të kishte probleme psikologjike, Z.D. (35) u dërgua në Qendrën Mjekësore të Universitetit Van Yüzüncü Yıl (YYU) Dursun Odabaş nga të afërmit e tij.

Është konstatuar se në stomakun e pacientit ka pasur shumë pjesë, të cilit i janë bërë ekografia dhe radiografia.

Më pas, 233 materiale si monedha 1 lire, bateri, magnet, gozhdë, copa xhami, gurë dhe vida, i janë hequr nga stomaku Z.D, i cili u dërgua në operacion në Shërbimin e Kirurgjisë së Përgjithshme.

Pacienti, të cilit i është pastruar stomaku dhe i është nisur ushqimi si rezultat i operacionit që zgjati dy orë, do të lirohet pas disa ditësh.

Mjeku, specialist i Kirurgjisë së Përgjithshme të Qendrës Mjekësore YYU Dursun Odabaş, Serhat Binici, tha për korrespondentin e AA se ata kryen endoskopinë pasi zbuluan se në stomakun e pacientit kishte copa metali dhe guri me diametra të ndryshëm.

Duke shpjeguar se kur panë pjesët në stomak vendosën të bëjnë një operacion të hapur, Binici dha këto të dhëna: Gjatë operacionit pamë që një ose dy gozhdë kalonin nëpër murin e stomakut. Ne vumë re se kishte dy copa metalike të madhësive të ndryshme dhe dy gurë në zorrën e trashë. Kur i hapëm barkun, pamë se kishte bateri, magnet, gozhdë, monedha, copa xhami, vida. Ia pastruam plotësisht barkun. Nuk është një situatë që e shohim në moshë madhore, por kryesisht në fëmijëri dhe trupa të huaj të gëlltitur pa vetëdije. Mund të shihet në grupmoshën e të rriturve, përgjithësisht te pacientët psikiatrikë, të burgosurit ose rastet e abuzimit.

Kategoritë
Lajme