Paguhej 450,000 $, inxhinieri ikën nga Netflix : “Mbi varrin tim do të shkruhej: ‘E kaloi jetën në një punë që nuk i pëlqente’”

Mund të duket e pabesueshme, por është e vërtetë. Michael Lynn është një i ri që punonte në Amazon derisa filloi punën në Netflix në vitin 2017 si Inxhinier i Lartë Softuerësh.

Në atë kohë, Lynn mendonte se do të qëndronte përgjithmonë në Netflix. “Bëja 450,000 dollarë në vit, ushqimi im ishte falas dhe kisha pushime të pakufizuara”, ka thënë ai.

Megjithatë, kur ai vendosi, vetëm 4 vjet më vonë  të jepte dorëheqjen, të gjithë menduan se ai ishte i çmendur.

“Prindërit e mi ishin të parët që thanë se do të bëja një gabim të madh. Edhe mentori im kishte një kundërshtim. Ai tha se nuk duhet të dorëzohem pa gjetur më parë një punë tjetër, sepse kështu do të humbisja mundësinë për të negociuar një pagë të lartë me punëdhënësin tim të ardhshëm. Pikëpamjet e tyre më bënë të ndryshoja mendje të paktën për një kohë”, shpjegon ai.

Lynn thotë se kur filloi të punonte për Netflix, ai vërtet besonte se kishte gjetur “punën më të mirë në botë”. “Ishte si të paguhesha për të bërë studime të ngjashme me ato të bëra në programet e diplomimit. Kam mësuar kaq shumë çdo ditë”, tha ai për BusinessInsider.

“Gjatë dy viteve të ardhshme, puna filloi të bëhet e mërzitshme dhe mekanike. Gjithçka ishte kopjimi dhe ngjitja”, thotë më tej Lynn. Më pas shpërtheu pandemia. “Zyra u mbyll dhe gjithçka që më pëlqente në punën time, shoqërimi, bashkëpunëtorët, privilegjet u zhdukën. Kur fillova të punoja për herë të parë për Netflix, fitoja para dhe mësoja gjëra të reja gjatë gjithë kohës. Unë thjesht po fitoj para, jo duke u zhvilluar.”

Ai tregon se ndjeu sikur bëri të njëjtin gabim si atëherë në Amazon. “Më ka rënë motivimi dhe performanca ime”, nuk heziton të thotë ai duke iu referuar asaj periudhe të karrierës, shkruan abcnews.al.

Fatkeqësisht, edhe menaxheri i tij filloi ta vinte re. Në një “rishikim të performancës” në prill 2021, menaxheri i tij i tha atij se duhej të përpiqej të afrohej më shumë me ekipin e tij dhe të bëhej më komunikues “nëse donte të qëndronte në kompani”.

“Është e vështirë të heqësh dorë nga një rrogë, për gjëra të paprekshme si rinia dhe koha jote. I ndërpreva ëndrrat e mia për t’u bërë një sipërmarrës dhe koronavirusi ishte një kujtesë e vazhdueshme se mund të mos isha këtu nesër për t’i ndjekur ata. Kisha frikë se mbi varrin tim ai do të shkruante: “Ja ku është Michael. Ai e kaloi jetën duke punuar në një punë që nuk i pëlqente. U prefsh në paqe”.

Sipas BusinessInsider, pas atij takimi për dy javët e ardhshme, Mikaeli po mendonte për hapat e tij të ardhshëm. Më në fund, ai vendosi të fliste sinqerisht me menaxherin e tij. Në një takim privat me të, ai sugjeroi që të mendonin për vullnetarizëm. “Performanca ime po bie”, i thashë, “sepse po më bie motivimi. Motivimi im nuk po përmirësohet sepse objektivat e ekipit devijojnë më shumë nga objektivat e karrierës sime. Po sikur të mendonim për vullnetarizmin? Në këtë mënyrë, Netflix do të kursente para. Një fitore e favorshme për të gjithë,” tha ai.

Pasi e diskutoi me burimet njerëzore, ai pati një takim të fundit me eprorët e tij. Përfundimisht, kompania vendosi të pranojë propozimin e tij.

Kategoritë
LajmeTë ndryshme