Pamje shqetësuese / Gerashchenko ndau një video në të cilën një i ri rus thyen këmbën e shokut të tij për t’u shmangur mobilizimit ushtarak

Për shumë burra rusë, vendimi i Kremlinit për të thirrur 300,000 rezervistë ushtarakë për luftën në Ukrainë erdhi si një tronditje.

Në qytetet e mëdha, lufta shtatë-mujore e Rusisë kundër fqinjëve të saj dukej gjithmonë e largët. Por sapo fjalimi i Presidentit Vladimir Putin përfundoi, realiteti i goditi ata. Dërgimi në betejë ishte më afër se sa mund ta imagjinonte dikush.

Aplikacionet e mesazheve shpërthyen me diskutime të shqetësuara rreth asaj që do të ndodhte më pas. U bënë plane për të shmangur dërgimin në vijën e parë.
“Si të thyesh një krah” ishte kërkimi më i popullarizuar në Google në Rusi ditën e djeshme dhe disa duket se kanë arritur ta vënë në veprim këtë njohuri.

Kategoritë
BotaLajme