Pandemia ndikoi edhe jetesën e pulëbardhave, egërsohen dhe ushqehen me shpezë të tjerë

Për shkak të karantinave të koronavirusit të shpallur në Londër, kryeqytetin e Anglisë, prej dy viteve të fundit, burimet ushqimore të pulëbardhave janë ulur. Kur ndodhi kështu, pulëbardhat filluan të ushqehenin zogj dhe minj.

Londinezët thanë se pulëbardhat ndoqën tufat e pëllumbave, duke u rrahur kokat e tyre para se të fillonin t’i hanin. Gjithashtu u tha se pulëbardhët vrasës nuk mjaftoheshin me zogj dhe hanin gjithashtu brejtës si minjtë.

Një video e një pulëbardhe duke ngrënë një pëllumb në buzë të një kanali në Lisson Grove, në veri të Londrës, u shpërnda gjithashtu në rrjetet sociale. Ndërsa pulëbardha e uritur godiste trupin e presë së saj, pëllumbi u pa duke përplasur krahët në mënyrë të dëshpëruar derisa përpiqej t’i shmangej sulmit.

“Ne i quajmë pulëbardha vrasëse. Ata hyjnë mes pëllumbave dhe zgjedhin më të dobëtit dhe i hanë të gjallë. Është një situatë e tmerrshme. Madje i kam parë të hanë minjtë”, tha një burrë që jeton pranë vendit të ngjarjes për The Mirror.

Nga ana tjetër, gjatë karantinave të koronavirusit në vitet 2020 dhe 2021, u pa se pulëbardha në Romë, kryeqyteti i Italisë, shfaqën sjellje të ngjashme.

Në pamundësi për të gjetur mbetje ushqimore për shkak të mungesës së njerëzve në rrugë, pulëbardhat filluan të gjuanin minjtë, pëllumbat dhe zogj të tjerë të vegjël.

Kryeqyteti italian ishte mbyllur prej vetëm dy muajsh kur u vu re se pulëbardha po kapnin dallëndyshe, zogj të zinj dhe peshq nga Tiberi, së bashku me pëllumbat dhe minjtë.

Nga ana tjetër, sipas ekspertëve, ngrënia e pëllumbave dhe e minjve nuk është një dietë e re për pulëbardhat. Më parë, në vend që të hanë një kafshë të gjallë, ata konsumonin kafshë të ngordhura.

Kategoritë
LajmeTë ndryshme