Papa Françesku paralajmëron priftërinjtë dhe murgeshat për pornografinë

Papa Françesku tha se shumë priftërinj dhe murgesha konsumojnë përmbajtje të rrezikshme në internet, veçanërisht pornografi dixhitale.

Sipas lajmeve në organet e shtypit pranë Vatikanit, Papa Françesku iu përgjigj pyetjeve rreth përdorimit të mediave dixhitale dhe sociale në pranimin e studentëve, priftërinjve dhe murgeshave që studiojnë teologji në Kishën Katolike.

Sipas lajmit të AA, udhëheqësi shpirtëror i katolikëve ka deklaruar se nuk është një person i kësaj bote dixhitale, madje i ka kthyer një telefon që e ka marrë dhuratë në atë kohë, duke thënë: “Kjo nuk është bota ime, por ju. duhet përdorur me kujdes. Gjithçka është në dorë. Duhet të përdoret për bamirësi. Kjo është në rregull.

Por ju gjithashtu e dini mirë se ekziston një gjë e tillë si pornografia dixhitale. Fatkeqësisht kjo është; një e metë që e kanë shumë njerëz, duke përfshirë priftërinjtë, murgeshat, besimtarët.

Kjo e dobëson shpirtin. Nga aty hyn djalli. E dobëson zemrën e priftërinjve. Të dashur vëllezër dhe motra të mia, kini kujdes.

Papa gjithashtu tërhoqi vëmendjen për nevojën për të mos humbur shumë kohë në botën e mediave dixhitale dhe sociale.

Doktrina e kishës e konsideron pornografinë një krim kundër dëlirësisë

Kategoritë
BotaLajme