Para 27 vite kishte operuar në luftë, mjeku turk takon vajzën boshnjake

Mjeku turk Mustafa Can Koşay, i cili erdhi në Bosnje dhe Hercegovinë si nëntoger në fund të Luftës së Bosnjës, u takua sërish 27 vjet më vonë me boshnjaken Emsada Cago, të cilën e operoi në ato vite.

Kosay tregoi për korrespondentin e AA historitë e takimit me Emsadën në Bosnje dhe Hercegovinë gjatë viteve të luftës.

Heroi i takimit emocional, Koşay, pasi kreu specializimin në vitin 1995, filloi të punonte si nëntoger, erdhi rastësisht në Bosnje dhe Hercegovinë, shërbeu si mjek për një vit në një vend që po kalonte një periudhë shumë të vështirë. në ato vite dhe trajtonte si ushtarët në batalionin turk ashtu edhe banorët vendas.shprehej.

Duke thënë se gjatë detyrës ka vizituar edhe fshatrat e Bosnjë-Hercegovinës, Koşay tha: “Emsadën e kam takuar në ato vite, mendoj se ishte 2-3 vjeç dhe kishte deformime në këmbë. Nuk u trajtua shumë mirë. E kam operuar në një spital lokal këtu, më pas kanë jetuar në një fshat afër këtu, kemi pasur marrëdhënie shumë të mira me familjen e tij.” tha.

Duke thënë se është një nga pacientët e Emsadës që nuk e ka harruar kurrë, Kosay vazhdoi si më poshtë:

“Pas shumë vitesh, Emsada më ka mbërritur përmes rrjeteve sociale dhe kemi bërë korrespondencë. Erdha në Sarajevë për një takim dhe më parë i shkrova Emsadës. Ai ishte shumë i emocionuar për të ardhmen time. U ktheva në Zenicë, ku kalova një vit 27 vjet më parë. Ai eshte 29 vjec dhe ka dy femije.Sigurisht qe si mjek do te jesh shume i lumtur te shohesh se pacienti eshte mire, por eshte nje eksperience shume emocionuese dhe e lumtur ta shohesh perseri ne nje vend te larget 27 vjec. më vonë dhe për të dëshmuar se ai është rritur dhe ka fëmijë. U gëzova shumë që e

Kosay tha se Emsada kishte përgatitur për të një album me fotografi të dyshes së 27 viteve më parë dhe se ishte një dhuratë shumë e veçantë për të.

Emsada, e lindur në Zenicë në vitin 1991, deklaroi se kishte deformim kongjenital të thembrës dhe se familja e saj u përpoq shumë për ta operuar në vitin 1995.

Emsada tha, “Për shkak se kishte vite lufte, nuk ishte e mundur për ne të lëviznim jashtë vendit. Na rekomanduan mjekët në Unionin Turk. Ata thanë se operacioni im mund të bëhej atje. Me këtë rast, doktor Can dhe Ayşe Hanım ( toger që kishte qenë në Bosnje dhe Hercegovinë gjatë viteve të luftës, tani kolonel në pension) ) dhe takuam shumë njerëz të mirë. Doktor Can na mbështeti në çdo mënyrë gjatë atyre viteve. Për ne ata ishin njerëz të mrekullueshëm më shumë se mjekë, miq të familjes dhe të afërmit.Sepse nuk kishim shumë miq në ato vite të vështira lufte.Gjithashtu gjendja financiare ishte shumë e keqe”. tha ai.

Duke vënë në dukje se Koşay donte të operonte veten, Emsada tha se operacionet e mëparshme nuk ishin të suksesshme, por Koşay filloi të ecte pas operacionit të tij.

pashë.”

Kategoritë
LajmeTë ndryshme