Partia raciste në Gjermani përdor fotografinë e Ataturkut në fushatë, reagojn turqit

Derisa partitë e përshpejtuan punën e tyre pak para zgjedhjeve, posterat me Mustafa Kemal Ataturkun me mbishkrime  ” Edhe Ataturku do të kishte votuar për AfD -në” nxitën një reagim të madh.

Fotografia e Mustafa Kemal Atatürk, themeluesit të Republikës së Turqisë, u përdor në posterat dixhital të përgatitur për Marcel Goldhammer, kandidat nga partia e ekstremit të djathtë AfD dhe Frank-Christian Hansel, një deputet i Parlamentit të Berlinit, në zgjedhjet e përgjithshme që do të mbahen më 26 shtator në Gjermani.

Në njërin prej posterave, fotografitë e kandidatit të AfD -së për Neukölln, Marcel Goldhammer dhe Atatürk, një nga lagjet e emigrantëve të Berlinit, u shfaqën njëra pas tjetrës dhe fjalët “Ataturk do të kishte votuar edhe për AfD -në” ishin shkruar në turqisht.

Ndërsa ende nuk është përcaktuar se kush ose nga kush janë përgatitur posterat, turqit që jetojnë në Gjermani reaguan ashpër ndaj posterave që e bënin Ataturk të dukej si racist.

Kenan Kolat, Kryetar i Unionit CHP të Berlinit, tha: “Ne e dënojmë ashpër këtë. Ne nuk e përdorim këtë imazh të ndarë në mediat sociale për t’i shërbyer qëllimeve të errëta të partisë. “

Kategoritë
BotaLajme