Pas 30 vitesh varosen trupat e tre boshnjakëve të vrarë nga serbët

Tre viktimat, të cilët u vranë dhe u identifikuan 30 vite më vonë në luftën e viteve 1992-1995 në Bosnje dhe Hercegovinë, u varrosën në varrezat në Gornja Kalesija

Vehid Mandzo (1967), Hadzira Johic (1927) dhe Fata Ibrahimovic (1926), të cilët u vranë 30 vjet më parë në Zvornik në verilindje të vendit, iu dhanë lamtumirën e fundit

Ahmet Grahiq, kryetar i Shoqatës për Persona të Zhdukur dhe të Burgosur në Zvornik, në një deklaratë këtu tha se kanë kaluar 30 vite nga përfundimi i luftës, gjurmët e tij nuk janë fshirë, “Ka një plagë të vetme, 30 prerje në të. Ndëshkimi i atyre që janë përgjegjës për krimet e kryera këtu do të na bëjë mirë.”

Grahiq tha se trupat e 445 personave që u vranë në Zvornik ende nuk janë gjetur dhe shtoi se “801 viktima janë varrosur në Kalesija Gornja”.

Ferida Cisica Emric, motra e Vehid Mandzos, shpjegoi se vëllai i saj u mbajt në fabrikën e tubave për 3 muaj dhe tha: “Babai im nuk mund ta shihte djalin e tij duke u varrosur. Nëna ime vdiq kur Vehidi ishte vetëm 9 muajsh”.

Gjatë luftës në Bosnje dhe Hercegovinë, më shumë se 2000 civilë boshnjakë u vranë nga serbët rreth Zvornikut.

Kategoritë
LajmeRajoni