Pas këngëve çetnike në Priboj, Vuçiç: Boshnjakët do të jenë absolutisht të sigurt dhe të mbrojtur

Presidenti serb Aleksandar Vuçiq ka komentuar këndimin e një kënge nacionaliste të kënduar nga policia në Priboj.

Siç ka deklaruar, nuk i ka parë detajet nga videoja e publikuar nga portali Sanxhakpress.rs dhe për boshnjakët u ka thënë se ky është vendi i tyre po aq sa i tij.
“E kam parë atë video. Sa i përket ngjarjeve në Priboj, nuk i kam parë të gjitha detajet. Është e imja t’u them boshnjakëve në Serbi se ky është vendi i tyre, po aq i imi, po aq sa ne të gjithëve. Ata do të jenë absolutisht i sigurt dhe i mbrojtur. Sigurisht që askush nuk mund të pranojë të fyejë apo kërcënojë anëtarët e kombeve të tjera duke kujtuar vrasjen e njerëzve të pafajshëm”, tha ai.

Duke folur për marrëdhëniet mes boshnjakëve dhe serbëve, Vuçiq theksoi se ata duhet të kuptojnë njëri-tjetrin dhe se nuk mund të jetojnë dhe të mbijetojnë pa njëri-tjetrin.

Sa më shpejt ta kuptojmë, aq më mirë do të jetë për të dy”, ka përfunduar ai, shkruan Blic.

Sipas portalit të përmendur, video është realizuar në një objekt hotelierie gjatë festës së Vitit të Ri. U theksua se Vidosav Avramovic, Zëvendës Shefi i Qendrës Rajonale të Policisë Kufitare, Marko Zujiq, oficer në Administratën e Policisë së Pribojit, ish-ndihmës komandanti Milojica Bjeloviç Mime, dhe oficerët e policisë Goran Shalipur, Vladan Janjusheviq, Dragan Zekovic dhe disa anëtarë të tjerë të Në të janë parë Departamenti i Policisë së Pribojit.

Ndër të tjera ata kënduan një këngë me tekst:

‘O Pazar – Vukovari i ri, oj Sjenicë – Srebrenicë e re’.

AKT I turpshem
Oficeri i policisë Dragan Zekovic kërkoi falje për këndimin e një kënge çetnike në Priboj
Me një këngë është vlerësuar edhe i dënuari për krime lufte Ratko Mlladiç. Polici Dragan Zekovic kërkoi falje publike për këtë akt të turpshëm.

Kategoritë
LajmeRajoni