Pas marrëveshjes në mes të Greqisë dhe Egjipitit, Turqia i drejtoi anijet luftarake në Detin Mesdhe

Marrëveshjes e fuqive detare të Greqisë dhe midis Egjiptit, Turqia i përgjigjet në terren.

Për të çaktivizuar Turqinë në Mesdheun lindor kanë nënshkruar një plan të ri.
 
Ata nënshkruan një marrëveshje për kufizimin e juridiksionit detar midis Greqisë dhe Egjiptit.
 
Duke komentuar marrëveshjen e nënshkruar në Kajro Ministria e Jashtme e Turqisë, raportoi se asnjë dispozitë nuk përmban marrëveshja.

 “Midis Greqisë dhe Egjiptit sot nënshkruan marrëveshje për të kufizuar të ashtuquajturat zonat e juridiksionit detar nuk është dispozitë për Turqinë.” u përdorën shprehjet.
 
Për të ashtuquajturën marrëveshje midis Egjiptit dhe Greqisë, Turqia ka vendosur të japë një përgjigje në terren.

Turqia ka njoftuar një Navtex të ri në Mesdhe.
 
Në njoftimin e Navtex në faqen e internetit të Departamentit të Hidrografisë dhe Oqeanografisë së Navigacionit të Forcave Detare Turke, u raportua se trajnimet për të shtënat do të mbahen në brigjet mesdhetare të Antalisë midis 10-11 gusht.
Kategoritë
BotaLajme