Peci viziton fermerë të komunitetit jo-shumicë

Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Faton Peci, në kuadër të dialogut të brendshëm me komunitetet jo-shumicë, sot gjatë ditës vizitoi bletarin Nikolla Antiq në fshatin Hajnoc të Komunës së Kamenicës, i cili është përfitues i Programit për Pagesa Direkte – Subvencione në vitin e kaluar, pra 2022, e njëherit edhe aplikues për PPD 2023, i cili gjithashtu përfituar grant nga Ministria e Bujqësisë për veprimtarinë e tij.

Me këtë rast, ministri Faton Peci tha se këtë vit presim rritje të numrit të aplikuesve/ përfituesve nga radhët e komuniteteve, duke qenë se Antiq është njëri nga 1800 bujqit nga radhët e komuniteteve.

“3 milionë Euro është shuma e përfituar nga komunitetet jo-shumicë, në total për sipërfaqe të mbjellura, blegtori, bletari e agro-biznese në kategorinë e subvencioneve dhe granteve”, tha ministri Peci, thuhet në një njoftim nga Ministria e Bujqësisë.

Nikolla, përveç se profesion, ai përkujdeset me pasion për bletët e tij, ku posedon rreth 100 koshere, ndërsa përveç mjaltit ai prodhon dhe nënprodukte tjera bio.

“Ndryshe, në MBPZhR/AZhB jemi në proces të vlerësimit administrativ të aplikacioneve për PPD – Subvencione 2023, ndërsa përkrahja për komunitetet jo-shumicë këtë vit do të jetë më e madhe se 3 milionë Euro”, thuhet në njoftim.

 

Kategoritë
LajmeVendi