Pema e ullirit 300-vjeçar dha 250 kilogram produkt

Në një lagje në Mersin, e cila ka një vend të rëndësishëm në prodhimin e ullirit dhe vajit të ullirit në Turqi, u korr një pemë monumentale 1300-vjeçare për të përfaqësuar stinën.

Ka nisur vjelja e ullirit në të gjithë Turqinë.

Ndërsa ka një rënie në cilësinë dhe sasinë e prodhimit për shkak të thatësirës në Evropë, pritshmëritë janë të larta në Turqi këtë vit.

Mersini është një nga krahinat me prodhimin më të lartë të ullirit.

Një program korrjeje u mbajt në një pemë ulliri 300-vjeçare në distriktin Haydar

Pas faljes së namazit të myftiut të rrethit Mehmet Öztürk u krye korrja. Ulliri 1300-vjeçar, i cili ka mbijetuar prej qindra vitesh dhe çdo vit tërheq vëmendjen me bollëkun e tij, ka dhënë këtë vit 250 kilogramë produkt.

Kategoritë
LajmeTë ndryshme