Për herë të parë në 59 vjet, mbretëresha Elizabeth nuk merr pjesë në hapjen e seancës parlamentare

Mbretëresha Elizabeth II e Britanisë nuk mori pjesë në hapjen e  parlamentit për shkak të vështirësive në lëvizje.

Princi Charles lexoi fjalimin e saj, i cili tradicionalisht paraqet axhendën e qeverisë për seancën e ardhshme të Parlamentit. I pranishëm ishte edhe e nipi i mbretëreshës, Princi William.

Për herë të parë në 59 vjet, mbretëresha 96-vjeçare nuk lexoi fjalimin e sovranit të shkruar nga qeveria për të përshkruar prioritetet e saj. Gjithashtu, trashëgimtari i fronit, Princi Charles, zëvendësoi për herë të parë mbretëreshën.

Mbretëresha Elizabeth humbi hapjen e parlamentit vetëm dy herë gjatë mbretërimit të saj, kur ishte shtatzënë në 1959 dhe 1963.

Mbretëresha Elizabeth ka marrë pjesë vetëm në disa ngjarje publike muajt e fundit, megjithëse ajo ka ende takime të rregullta virtuale. Mungesa e saj në vitin e kremtimit të Jubileut të Platinit me rastin e 70-vjetorit të saj shënon një fazë të re simbolike në transferimin gradual të detyrave nga Mbretëresha Çarls, e cila e ka përfaqësuar atë jashtë vendit vitet e fundit.

Kategoritë
BotaLajme