Për shkak të pasojave të koronavirusit, tenistja i dha fund karrierës në moshën 21-vjeçare

Britanikja Tanysha Dissanayake ka njoftuar tërheqjen e saj nga tenisi profesionist pas një beteje të gjatë me virusin korona. Një grua njëzet e një vjeçare e cila u infektua me koronavirus në korrik 2021 u përball me pasoja të rënda.

Në maj, Dissanayake zbuloi se ajo ishte e mbyllur në shtëpi për 300 ditë dhe nuk mund të bënte më një jetë normale, pasi koronavirusi la pasoja në shëndetin e saj si dëmtim i shikimit dhe vështirësi në lëvizje.

“Një sport, 16 vjet, 21 vende, kujtime të panumërta. Është fundi i 16 viteve më të mira të jetës sime. Sporti që më bëri njeriun që jam sot. Ka qenë një udhëtim i çmendur dhe do t’i bëja të gjitha përsëri nëse Munda, por pas një viti sëmundjeje, është koha për të vazhduar.

Ky ishte vendimi më i vështirë që duhej të merrja, dhe akoma më i vështirë për t’u pranuar. Nuk e njoh jetën pa tenis, por ky sport më ka mësuar shumë dhe e di se gjëra të mëdha po vijnë. Nuk mund të isha më mirënjohëse për të gjithë ata që më kanë mbështetur gjatë gjithë kohës.
Kam krijuar kujtimet më të mira me njerëzit më të mirë dhe nuk do ta ndërroja me botën. Tenis – Unë të dua, por kjo është lamtumirë nga unë,” postoi Dissanayake në Instagram.

Dissanayake luajti për herë të fundit në turneun e Futures në Heraklion në qershor 2021. Gjatë karrierës së saj të shkurtër, ajo kurrë nuk arriti të depërtojë në 1000 tenistët më të mirë, as në njëshe dhe as në dyshe.

Megjithatë, duhet theksuar se Dissanayake ishte vetëm 19 vjeç kur luajti ndeshjen e fundit dhe praktikisht i dha fund karrierës atëherë.

Kategoritë
Sport