Përkulën ndaj trupave pajetë që nxorrën nga rënojat, ekipi kinez përjetoi momente emocionale

Ekipi kinez i Kërkimit dhe Shpëtimit Blue Sky (Blue Sky Rescue) dhe ekipet e Shoqatës së Kërkimit dhe Shpëtimit Artvin Hopa (HOPAK) që punojnë në Malatya, e cila u godit nga tërmetet me qendër Kahramanmaraş, vazhdojnë punën e tyre pa pushim.

Ekipet e HOPAK-ut, duke vazhduar punën në ditën e 8-të të ditës së tërmetit, nxorrën nga rrënojat 25 qytetarë, 9 prej të cilëve të gjallë.

Ka pasur shpesh momente emocionale gjatë përpjekjeve të kërkim-shpëtimit.

Respekti që ekipi kinez i Kërkimit dhe Shpëtimit Blue Sky tregoi ndaj trupave të pajetë që nxorrën nga rrënojat preku ata që e panë.

Duke hequr trupat e nënës 72-vjeçare dhe vajzës 52-vjeçare nga Malatya Hayat Site, ekipi kinez mori kapelet e tyre dhe u përkulën para trupave pajetë./Gazetaere

 

Kategoritë
BotaLajme