Përveç ujit, 6 këshilla si të qëndroni të hidratuar në këto ditë të nxehta

Tashmë dihet se dielli i nxehtë mund t’i bëjë keq kujtdo, veçanërisht të rinjve ose atyre që djersiten shumë, duke ju bërë të humbisni sasi të mëdha të ujit në trup.

Dehidratimi mund të jetë i lehtë, i moderuar ose i rëndë, bazuar në atë se sa sasi e lëngjeve të trupit tuaj humbet ose nuk zëvendësohet.

Ata gjithashtu mund të neglizhojnë parandalimin e dehidrimit në të njëjtën mënyrë si një i ri.

Ndaj jini të vetëdijshëm për këtë nëse keni një prind ose një person të moshuar pranë.

Mos prisni derisa të keni etje për të pirë ujë
Etja është shenja e parë që tregon se trupi po fillon të dehidratohet.

Shijojeni ujin

Konsumoni më tepër fruta dhe perime të pasura me ujë

Qëndroni brenda kur bëhet shumë nxehtë

Vishuni lehtë

Kategoritë
LajmeVendi