Pikturë portreti nga hiri i gruas së djegur në krematoriumin në Yalova

Pas vdekjes së protestantes Sara A., trupi i saj i pajetë u dogj në krematorium në përputhje me bindjet e saj fetare. Vajza e Sara A. kishte një portret të pikturuar nga hiri i saj për të mbajtur gjallë kujtimin e nënës së saj.

Këtë herë, për hirin e gruas protestante, e cila u dogj në krematorium, u aplikua një mënyrë tjetër ruajtjeje.

Sara A., një protestante 68-vjeçare me banim në Hungari, vdiq 4 muaj më parë për arsye të lidhura me pleqërinë.

Sipas besimit të saj, trupi i pajetë i Sara A. është djegur në krematorium.

Me vullnetin e Sara A., një pjesë e hirit të saj u soll në lumin Danub në Gjermani nga fëmijët e saj dhe një pjesë në Turqi dhe u derdh në Bosfor.

Vajza e gruas protestante, e cila jeton në Yalova, zgjodhi një praktikë tjetër për të mbajtur të gjallë kujtimin e nënës së saj.Ai kërkoi që të bëhej një portret nga disa prej hirit të Sara A. Më pas hiri iu dha piktorit Serap Lokmacı. Pas 15 orësh punë, Lokmacı bëri një portret të Sara A. nga hiri i saj dhe ia dorëzoi familjes.

Kategoritë
LajmeTë ndryshme