Piloti meksikan konvertohet në Islam

Hugo Gutiérrez dhe Rwan El Bakry, të cilët u njohën në Kuvajt, vendosën të martohen.

Çifti erdhi në Izmit pasi familja e Rwan El Bakry jetonte në Kocaeli.

Gutiérrez, i cili donte të bashkonte jetën e tij me gruan që donte, fillimisht mësoi zakonet dhe traditat dhe më pas fenë islame.

Gutiérrez, i cili shkoi te Myftiu i Izmitit, solli Fjalën e Martirizimit i shoqëruar nga myftiu Mehmet Reşat Şavlı.

Piloti meksikan Hugo Gutiérrez u konvertua në Islam në prani të dëshmitarëve.

Kurani i Shenjtë iu dorëzua Hugo Gutiérrez nga Myftiu Şavlı.

Şavlı tha: “Për shkak se ai është musliman, ai u bë vëllai ynë ”

Rwan El Bakry, i cili tha se është shumë e rëndësishme që familja e tij të jetë muslimane për familjen e tij, tha: “Ne takuam gruan time në Kuvajt. Gruaja ime u konvertua në Islam për t’u martuar me mua dhe martesa jonë u krye. Dasma jonë zyrtare do të jetë në Meksikë pas 3 javësh.”

Kategoritë
LajmeTë ndryshme