Po vdiste nga uria, por si duket sot vogëlushi nga Afrika?

Një nga fotot më të habitshme nga Afrika është ajo në të cilën një grua humanitare i jep ujë një djali të vogël të uritur, i cili mezi qëndron në këmbë.

Danezia Anja Ringgren Lovén shpëtoi një djalë të akuzuar për magji, të cilin prindërit e lanë të vdiste nga uria dhe etja në rrugë.

Vogëlushi i quajtur Hope mbijetoi duke ngrënë mbeturinat që gjeti në rrugë dhe ishte në një gjendje të tmerrshme.

Anja i dha ushqim dhe ujë, e mbështolli me një batanije dhe e çoi në spital për mjekim. Dy ditë pasi ajo u kërkoi njerëzve në internet për të ndihmuar me faturën e trajtimit të Shpresës, ajo mori 2 milionë dollarë donacione nga e gjithë bota.

Anja dhe bashkëshorti i saj themeluan fondacionin “Toka e Shpresës” në Nigeri për të gjithë fëmijët, të cilët i quajnë shtriga, qe prandaj u lanë në rrugë, u dhunuan fizikisht dhe disa u vranë në zonat rurale të atij vendi.

Së fundmi Anja ka publikuar një foto të re të Hope ku shfaqet një djalë i shëndoshë dhe i buzëqeshur.

https://www.instagram.com/p/CcHxwldNYZ1/?utm_source=ig_embed&ig_rid=e2505685-17fb-409d-a8c9-1122e74d973c

Kategoritë
BotaLajme