Policia do të bastisë shtëpitë në të gjithë Evropën për shikim të paligjshëm të ndeshjeve të Premiership

Policia do të vizitojë 1000 shtëpi në javën e ardhshme për të paralajmëruar tifozët se mund të përballen me akuza nëse vazhdojnë të shikojnë ndeshjet e Premiership në transmetime të paligjshme.

Autoritetet e Mbretërisë së Bashkuar po punojnë me hetuesit kundër piraterisë nga Federata e Vjedhjes së të Drejtave të Autorit (FACT) në një operacion të quajtur Raider. Ata do të ndjekin individë që kanë ndjekur ndeshjet në mënyrë të paligjshme në Angli, por edhe në të gjithë Evropën, përmes kutive të modifikuara apo shkopinjve të zjarrit, shkruan The Mirror.

Ata tani po i marrin gjërat në duart e tyre dhe do të shkojnë të trokasin në dyert e njerëzve për t’i paralajmëruar ata për pasojat e mundshme të veprimeve të tyre.

Individëve të synuar mund t’u dërgohen njoftime dhe t’u thuhet të ndalojnë përdorimin e transmetimeve menjëherë për të shmangur sanksionet e mëtejshme.

Ata besojnë se kjo lloj praktike mund të lidhet me grupe të organizuara kriminale.

“Qasja në filma, seriale televizive dhe ngjarje sportive të drejtpërdrejta nga burime të paautorizuara është e paligjshme. Mund t’i ekspozojë konsumatorët ndaj rreziqeve të tilla si vjedhja e të dhënave dhe mund të ndihmojë financimin e krimit të organizuar,” tha kryeinspektori Gary Robinson i Njësisë së Krimeve të Pronësisë Intelektuale të Policisë.

Ndërkohë, Policia e West Mercia bastisi kohët e fundit një shërbim të paligjshëm transmetimi me bazë në Mbretërinë e Bashkuar dhe dëshiron të vazhdojë punën e tyre për të çrrënjosur problemin pasi ka përpiluar një bazë të dhënash të detajuar për të identifikuar ata që përdorin transmetimet.

“Ne jemi në gjendje të aplikojmë taktika dixhitale të fundit për të identifikuar dhe zbuluar njerëzit që shkelin ligjin përpara se të ndërmarrim veprime të zbatimit të ligjit në bashkëpunim me partnerët tanë. Shpesh transmetimi i paligjshëm përdoret për të financuar krimin e organizuar serioz dhe Njësinë e Krimeve Kibernetike në West Mercia është i përkushtuar për të parandaluar këtë burim të të ardhurave kriminale dhe për të zvogëluar dëmin që grupet e krimit të organizuar mund t’i bëjnë komuniteteve tona,” shpjegoi inspektori detektiv Matt McNellis i Operacionit Special të Krimit Kibernetik të West Mercia.

Kategoritë
Sport