Policia në Vjenë është në këmbë, dyshohet se ka plan për sulm terrorist

Kryeqyteti i Austrisë është në alarm pasi policia dyshon se po planifikohet një sulm terrorist në disa objekte fetare.

“Shërbimet tona të inteligjencës kanë arsye të besojnë se një sulm me motiv islamik po planifikohet në Vjenë. Si masë paraprake, pikat qendrore të interesit janë vënë nën roje të shtuara nga forcat e rregullta dhe speciale të policisë,” tha policia e Vjenës.

Siç kanë shtuar më vonë ata, për momentin nuk mund të parashikojnë se sa do të zgjasin masat paraprake.

“Nëse në një vend të caktuar shfaqet një rrezik i afërt, menjëherë do të lëshojmë një paralajmërim”, bënë me dije ata.
Sipas informacioneve jozyrtare të publikuara nga mediat austriake, anëtarët e grupit islamik kanë kërcënuar sot se do të kryejnë sulme terroriste në kishat në Vjenë.

Kategoritë
BotaLajme