Politikani britanik: Vendimet për Gjokoviçin dhe rusët në janë një çmenduri totale

Politikani britanik Nigel Farage është i paqartë për logjikën e marrjes së vendimeve për Grand Slamet e tenisit që kanë të bëjnë me lojtarët e pavaksinuar dhe ata që vijnë nga Rusia dhe Bjellorusia.

Gjegjësisht, në Wimbledon mund të luajnë lojtarët e pavaksinuar, përfshirë edhe tenistin serb Novak Djokovic, ndërsa ndalimi i tenistëve nga Rusia dhe Bjellorusia është në fuqi.

Vetëm dy muaj më vonë, US Open do të rikthehet, pasi sipas njoftimeve të para nuk do të mund të luajnë lojtarët e pavaksinuar, por do të lejohen të luajnë rusët dhe bjellorusët.

US Open ka vendosur që rusët dhe bjellorusët mund të luajnë, dhe ata nuk duan t’i japin leje Gjokoviqit sepse ai nuk u vaksinua. Është një çmenduri totale. Nuk ka arsye mjekësore për të mbështetur këtë vendim. Nuk ka të bëjë me shëndetin. por për kontrollin. Argumenti “Vaksina është: nëse merrni kurorën, do të sëmureni më pak. Mbani parasysh se Gjokoviç është një nga 35-vjeçarët më të shëndetshëm në botë. Ai ka sigurim të plotë shëndetësor. Nuk ka ka mundësi që ai të jetë një barrë për autoritetet amerikane të çfarëdo lloji”, tha Farage.
Kujtojmë se sipas ligjit amerikan Novak trajtohet si i huaj i pavaksinuar dhe si i tillë nuk mund të hyjë në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Disa media spekulojnë se një nga tenistët më të mirë të të gjitha kohërave mund të marrë një përjashtim mjekësor.

Kategoritë
Sport