Poloni- Radhë të gjata për të blerë qymyr

Banorët e vendit vazhdojnë përgatitjet e karburantit para dimrit. Ndërsa radhët e krijuara të qymyrit pasqyroheshin në media, një polak që priste në radhë foli për vështirësinë që përjetoi.

Evropa vazhdon të jetë skena e shkurtimeve të gazit natyror me origjinë nga Rusia.

Kërkesa për soba me dru dhe tallash është rritur në disa vende, ndërsa të tjera janë kthyer në qymyr.

Ata u rreshtuan në minierën e qymyrit
Dhjetra makina dhe kamionë u rreshtuan në minierën e qymyrit Lubelski Wegiel Bogdanka në Poloni.

Të shqetësuar nga situatat e mundshme të urisë së dimrit, pronarët e shtëpive u rreshtuan për ditë të tëra për të grumbulluar karburant për ngrohje në radhë që të kujtojnë kohët e lashta, raportoi Rueters.

Kategoritë
BotaLajme