Pretendimet se Ataturku është helmuar nga mjeku austriak

Shkrimtari dhe gazetari turk Yaşar Gürsoy, në librin e tij të bazuar në dokumente, thekson se Ataturku nuk ka vdekur nga cirroza,ai pretendoi se është helmuar nga austriaku Dr.Hans Eppinger.

Shkaku i vdekjes së Ataturkut është një nga çështjet e ngritura dhe diskutuar nga disa studiues. Një studim i ri i bazuar në dokumente arkivore, i cili do të ndezë diskutimet në fjalë, është shkruar nga studiuesi i Ataturkut, gazetari-autori Yaşar Gürsoy.Në veprën e titulluar “Vrasësit e Ataturkut dhe ai doktor”, të cilën Gürsoy e shkroi si një roman detektiv bazuar në dokumente arkivore, austriaku Dr. Ai dyshohet se u helmua nga Hans Eppinger.

Vdekja e Ataturkut, Dr. Duke nxjerrë në pah pretendimet për metodat e gabuara të trajtimit të Eppinger përmes dokumenteve të reja arkivore, Gürsoy i tha Milliyet, “Dr. Eppinger, atëherë nënsekretari i shëndetësisë Dr. Ai u soll në Turqi nga Asım Arar dhe Ministri i Brendshëm Şükrü Kaya dhe u drejtua për trajtimin e Ataturkut. Ka prova të forta se Ataturku nuk vdiq natyrshëm, nuk ishte i lidhur drejtpërdrejt me cirrozën dhe ishte helmuar sistematikisht. Në libër janë përfshirë edhe dokumente të reja arkivore që tregojnë se Eppinger i jepte vazhdimisht Ataturkut ilaçe merkuri. Dr. Eppinger hyn vetëm në dhomën e Ataturkut, kundër rregullave, dhe vazhdimisht injekton drogë merkuri. Emri në shtratin e Mbretëreshës së Rumanisë, e cila vdiq nga cirroza, është Dr. tha Eppinger.

Kategoritë
LajmeVendi