Pretendimi i Rusisë: Ushtria e Ukrainës po praktikon magji të zezë

Media shtetërore ruse ka pohuar se ka shenja se trupat ukrainase po praktikonin magji të zezë në një seli ushtarake në Ukrainë.

Një ‘vulë satanike’ – një simbol që besohet se mban lidhje me një fuqi më të madhe mbinatyrore – u gjet me sa duket në murin e një baze ushtarake të braktisur ukrainase në periferi të fshatit Trekhizbenka në rajonin e Luhansk.

Agjencia ruse e lajmeve RIA Novosti pretendoi se simboli, si dhe shenjat e tjera të bëra me sa duket me gjak, tregonin se kishte shenja se ushtarët ukrainas ‘po praktikonin magji të zezë’.

Agjencia e lajmeve pretendon se “dishepujt e forcave të botës tjetër u përpoqën të shenjtëronin armët e tyre dhe lanë shenja me gjak” në mënyrë që t’i jepnin armaturës së tyre energji shtesë për të shkaktuar dëme shtesë kur godet një objektiv.

Kulturologia dhe filozofja ruse Ekaterina Dais pretendoi se simboli – i cili është i lyer me bojë të zezë – ishte një ‘vulë magjike e forcave të errëta’ që ndërthur idetë e anarkisë, armëve dhe simboleve fashiste.

Dais pretendoi se krijuesit e simbolit ‘kryen rituale’ për të forcuar armët e tyre ose kërkuan nga fuqitë e mbinatyrshme që t’u dërgoheshin armë.

“Ky është një simbol magjik i përbërë nga shumë vija të kryqëzuara,” tha Dais për simbolin e zi.

“Çfarë do të thotë është e vështirë të thuhet me siguri, në të mund të shihni si shenjën e përmbysur të anarkisë, ashtu edhe një pjesë të shenjës “SS”, zig rune, është qartë e dukshme në sektorin e majtë të rrethit dhe Shkronja hebraike ‘zain’ e shkruar në gjermanisht, që do të thotë shpatë ose armë.’

Dais pretendoi se vula ishte vizatuar pa ngritur dorën nga krijuesi, gjë që me sa duket ‘tradhton natyrën e saj të mbinatyrshme’.

Ajo tha se ‘Zain’ e shkruar poshtë simbolit do të thotë ‘shpatë’ në hebraishten biblike. “Ndoshta autorët e magjisë kryen rituale për të forcuar armët ose “kërkuan” që t’u dërgoheshin më shumë armë,” tha Dais.

RIA Novosti pretendoi se ushtarët ukrainas kishin përdorur gjak në praktikën e tyre të magjisë së zezë.

Brenda ndërtesës së selisë ushtarake, RIA Novosti pretendoi se një deklaratë për shtyp nga forcat e sigurisë ukrainase për humbjet në Donbas kishte gjak mbi të.

“Ka rreshta gjaku në dokument, megjithëse nuk ka gjurmë të tilla askund tjetër”, thotë raporti, duke sugjeruar se ushtarët ukrainas e kishin përdorur gjakun për të kontaktuar forcat e mbinatyrshme.

Kategoritë
BotaLajme