Princi saudit zgjeron tregun, investoi para në aksionet e Starbucks, Microsoft dhe Zoom

Fondi i Investimeve Publike të Arabisë Saudite (PIF), i kryesuar nga Princi i Kurorës Mohammed bin Salman, bleu aksione të Starbuck, Zoom dhe Microsoft me vlerë shtatë miliardë dollarë.

Sipas Middle East Eye, dosjet në Komisionin e Sigurimeve dhe Shkëmbimeve të SHBA-së treguan se ai bleu 6.3 milionë aksione në Starbucks, 4.7 milionë aksione në Zoom dhe 1.8 milionë aksione në Microsoft.

“Aksione të tjera të blera nga fondi përfshijnë Alphabet, Adobe Systems dhe JP Morgan,” tha ai.

Meqë ra fjala, fondi saudit u themelua në vitin 1971 nga mbreti Faisal dhe është një nga fondet më të mëdha shtetërore në botë, asetet e të cilit vlerësohen të paktën 620 miliardë dollarë.

Fondi aktualisht po zbaton të ashtuquajturën një strategji me dy drejtime, duke ndërtuar një platformë investimi ndërkombëtare duke investuar në nivel lokal në projekte që do të ndihmojnë në reduktimin e varësisë së Arabisë Saudite nga nafta.

Ishte ky fond saudit që mori në dorë edhe klubin anglez Newcastle United, gjë që shkaktoi kritika të mëdha nga publiku.

Kategoritë
BotaEkonomiLajme