Prokuroria i reagon Sveçlës pasi ky mori meritat për arrestimet në Shtërpcë: Aksioni është punë disavjeçare

Prokuroria e Shtetit e Kosovës i ka reaguar ministrit Sveçla pas komenteve që ky i fundit bëri për aksionin e Policisë në Shtërpcë, ku tha se ashtu siç kishte premtuar qeveria Kurti, krimi dhe korrupsioni do të luftohen në çdo cep.

Prokuroria në reagimin e saj ka thënë se Sveçla po u jep karakter politik aksioneve të Prokurorisë, shkruan lajmi.net.

Prokuroria ia ka rikujtuar Sveçlës së hetimi dhe ndjekja e rasteve penale nuk është punë e Ministrisë që ai drejton dhe as e sektorëve tjerë qeveritarë, por kompetencë e Prokurorit të Shtetit.

“Ne e mirëkuptojmë vlerësimin që pushteti ekzekutiv ka filluar ta ketë për punën e Prokurorit të Shtetit, mirëpo ia u bëjmë të qartë se duhet të respektohet ndarja e pushteteve dhe kompetencat që secili institucion i ka”, thuhet në reagim.

Gjithashtu, Prokuroria ia ka rikujtuar Sveçlës se aksioni i sotëm është punë e angazhim disa-vjeçar.

Reagimi i plotë i Prokurorisë së Shtetit:

Prokurori i Shtetit reagon ndaj deklaratës së Ministrit të Punëve të Brendshme, i cili ashtu si edhe aksioneve të tjera të prokurorisë edhe rastin e ditës së sotme të zhvilluar me urdhër të Prokurorisë Themelore në Ferizaj në komunën e Shtërpcës dhe më gjerë, mundohet që t’iu jap karakter politik.

Hetimi dhe ndjekja e rasteve penale nuk është punë e Ministrisë së Punëve të Brendshme e as e sektorëve tjerë qeveritar, por është kompetencë ekskluzive e Prokurorit të Shtetit.

Hetimet dhe rastet penale nuk kanë konotacion politik dhe nuk duhet të komentohen nga organet politike.

Ne e mirëkuptojmë vlerësimin që pushteti ekzekutiv ka filluar ta ketë për punën e Prokurorit të Shtetit, mirëpo ia u bëjmë të qartë se duhet të respektohet ndarja e pushteteve dhe kompetencat që secili institucion i ka.

Në këtë kontekst, secili institucion duhet të sillet konform përgjegjësive ligjore dhe kushtetuese, pa u përzier në punët dhe kompetencat respektive.

Aksioni i ditës së sotme është punë dhe angazhim disavjeçar i Prokurorisë i mbështetur nga organet tjera ligjzbatuese, për më tepër është në vazhdën e përpjekjeve të Prokurorit të Shtetit  për forcimin e sundimin e ligjit në Republikën e Kosovës dhe vënien para drejtësisë të të gjithë atyre individëve që kryejnë vepra penale pavarësisht pozitës, funksionit apo etnisë që ata kanë.

Kategoritë
LajmeVendi