Propagandistët rusë: Vetëm një amerikan mund të qëndrojë gjallë. Nuk duhet ta vrasim

Propagandistët rusë po nxisin sërish në televizionin shtetëror rus. Diskutimi ishte se si Rusia duhet t’i përgjigjet mbështetjes amerikane për Ukrainën, pra çfarë metode do të përdorej për të vrarë sa më shumë amerikanë. Por bie në sy një emër që rusët duan ta kursejnë.

Prezantuesja Margarita Simonjan nxiti një sulm bërthamor në SHBA si rezultati përfundimtar i luftës. Ajo pretendon se asnjë vend nuk do të tërhiqet nga konflikti dhe pranon se një luftë bërthamore ndoshta do të çonte në shkatërrim të ndërsjellë. Ajo përsëriti gjithashtu diçka që ka qenë një mantra në televizionin publik për shumë kohë – “kush ka nevojë për botën nëse nuk ka Rusi në të?”

Megjithatë, analistë të tjerë nuk u pajtuan me këtë, por paraqitën idetë e tyre se si t’i përgjigjen përfshirjes amerikane në luftë. Vladimir Solovyov sugjeroi sulmin ndaj pajisjeve që Perëndimi po përgatit të dërgojë në Ukrainë, ndërsa shkencëtari politik Sergei Mikheyev sugjeroi që Rusia të vriste dhjetëra mijëra ushtarë amerikanë për të ndryshuar opinionin publik amerikan për mbështetjen për Ukrainën.

Andrei Kartapolov, deputet i Dumës Shtetërore Ruse, tha se nuk ka dyshim se preludi i Luftës së Tretë Botërore sapo ka filluar.

“Ne nuk duhet të vrasim një amerikan”
Dmitri Drobnitsky gjithashtu u shfaq në shfaqje, i paraqitur si një “ekspert për Amerikën” dhe vuri në dukje një amerikan të cilin ai beson se Rusia duhet ta kursejë në çfarëdo skenari të shkatërrimit të SHBA-ve që ndodh.

“Ka një amerikan të cilin e përqafuam në Rusi dhe të cilin nuk duhet ta vrasim. Ky është Tucker Carlson,” tha Drobnitski.

Carlson është një prezantues amerikan i Fox News, pikëpamjet e të cilit për luftën në Ukrainë shpesh anojnë drejt narrativës ruse. Në dhjetor, televizioni shtetëror rus lavdëroi Carlson për kritikimin e mënyrës se si ishte veshur Volodymyr Zelensky ndërsa mbante një fjalim para Kongresit të SHBA.

Carlson tha atëherë se Zelensky dukej si menaxheri i një klubi striptizi ukrainas, i cili erdhi në Shtëpinë e Bardhë për të kërkuar para. Në fillim të vitit të kaluar, Carlson publikoi një dokumentar të quajtur Hungaria kundër Soros: Lufta për qytetërim.

Kategoritë
Të ndryshme