Pse Johan Cruyff veshi një fanellë të Adidas me dy vija në Kupën e Botës?

Në vitin 1974, bota e futbollit shikonte kombëtaren holandeze më të mirë të të gjitha kohërave.

Oranje popullore, e drejtuar nga superylli Johan Cruyff, u bë favorit i madh në Kupën e Botës në Gjermani. Dhe në atë kohë ata ishin të sponsorizuar nga Adidas.

Pra, sigurisht që të gjithë yjet e tyre kishin veshur fanellat e famshme portokalli me tre vijat legjendare në mëngët. Përveç një – Cruyff.

Nëse shikoni me vëmendje fotot nga ajo epokë, është e qartë se fanella e tij kishte vetëm dy vija, dhe arsyeja për këtë është në fakt çmenduri.

Ajo daton nga urrejtja dhe rivaliteti i pabesueshëm mes dy vëllezërve Rudolf dhe Adolf Dassler, themeluesit e Puma dhe Adidas.

Ata përçmuan njëri-tjetrin. Ata konkurruan kundër njëri-tjetrit.

Si një futbollist i madh në atë kohë, ti ishe ose Puma ose Adidas, asgjë tjetër. Dhe Cruyff ishte atleti dhe fytyra e Puma-s.

Cruyff veshi këpucët ikonike të futbollit Puma King në atë Kupë Botërore, por ai gjithashtu refuzoi fjalë për fjalë të vishte një fanellë Adidas.

“A mund të bësh një fanellë me porosi për kapitenin tonë? Nuk do të duket si këmisha jote sepse ai nuk të pëlqen ty,” pyeti fjalë për fjalë Shoqata Holandeze e Futbollit sponsorin e tyre Adidas.

Dhe ata bënë pikërisht këtë. Ata e bënë fanellën me vetëm dy vija në vend të tre, në mënyrë që të mos dukej si një komplet Adidas.

Rivaliteti midis Adidas dhe Puma është vërtet primar.

Kategoritë
Sport