Pse Kosova e dëmtoi perspektivën e anëtarësimit në NATO sipas Agon Maliqit?

Analisti politik Agon Maliqi, ka shpjeguar se pse aleanca e NATO’s nguron të pranojë brenda vetës shtete si Kosova që kanë konteste të hapura.

Përmes një postimi në Facebook, ai ka thënë se as Ukrainës kurrë nuk i është foruar njëmend anëtarësimi në NATO për shkak të kontestit me Rusinë.

”Krejt hezitimi i NATO-s për me pranu vende si Kosova si anëtare buron prej frikës se një vend me kontest të hapur me vende fqinje përbën rrezik, sepse aleanca është e detyruar të të mbrojë. Për këtë arsye edhe nuk iu ofrua kurrë realisht anëtarësimi Ukrainës. Për këtë arsye edhe neve nuk na pranojnë pa e zgjidhur çështjen me Serbinë“, ka thënë Maliqi.

Ai ka shtuar se kredibiliteti i Kosovës është zbehure dhe më shumë pasi ”u kurthuan ushtarët e NATO’s“.

”E tash pasi ia kurthuam NATO’s ushtarët në veri pa koordinim dhe e humbëm edhe atë pak trohë kredibiliti dhe besueshmërie, ia dhamë argumentin ma të mirë kundërshtarëve të Kosovës brenda NATO-s. Se në interes të kujt është kjo situatë faktet flasin vetë. Gjithsesi, me rëndësi është se prijësi po flet rrjedhshëm në CNN“, ka shkruar Maliqi.

Kategoritë
LajmeVendi