“Punojmë jashtë orarit dhe s’na paguan”, Nusret paditet nga punonjësit

Nusret Gökçe, është një ndër kuzhinierët më të famshëm në botë, që njihet për mënyrën e tij të hedhjes së kripës mbi mishin.

Nusret duket se është në telashe. Kuzhinieri i njohur është paditur nga punonjësit e restorantit të tij në New York. Pesë punonjës të skarës pretendojnë se nuk kanë marrë pagesat për orët shtesë të punës, raporton CNBC.

Er sel Ok, Muhammet Yilmaz, Emre Isler, Eyyup Yeniceri dhe Ibrahim Gecit jetonin në Turqi para se zinxhiri i steakhouse “Nusr-Et” ti rekrutonte dhe t’i sillte në SHBA midis 2018 dhe 2019, thuhej në padi.

Ata punonin në role jo -menaxheriale si furrë gatimi, duke gatuar mish në kuzhina, por zinxhiri i klasifikoi ata si menaxherë, gjë që i përjashtoi ata nga puna jashtë orarit, sipas padisë.

Insider ka kontaktuar me Christy Reuter, një avokat për Gökçe, për koment. Reuter nuk e komentoi menjëherë çështjen në CNBC, por tha se ajo do të njoftonte Gökçe për kërkesën e padisë.

Burrave, të cilëve u është dashur të “punojnë orë të rënda në pozicione jo menaxheriale në restorante”, kanë marrë një pagë javore prej 1,125 dollarë, thuhet në padi. Ata punuan 72 orë ose më shumë në javë pa pagesë jashtë orarit, tha padia

Padia pretendon se kjo shkelte Aktin e Standardeve të Punës, i cili thotë se punonjësit kanë të drejtë të paguhen jashtë orarit pasi punojnë 40 orë në një javë. Pagesa jashtë orarit duhet të jetë e barabartë me 1 1/2 herë të pagës për orë, sipas aktit. g.v/abcnews.al

Kategoritë
BotaLajme