Qeveria e Kroacisë pranon se ka biseduar fshehurazi për ndryshimet në Ligjin Zgjedhor në BeH

Qeveria e Kroacisë ka pranuar se ka biseduar fshehurazi për ndryshimet në Ligjin Zgjedhor në Bosnjë e Hercegovinë me përfaqësuesin e lartë Christian Schmidt.

Qeveria e Kroacisë ka pranuar se ka biseduar fshehurazi për ndryshimet në Ligjin Zgjedhor në Bosnjë e Hercegovinë (BeH) me përfaqësuesin e lartë Christian Schmidt, raporton Anadolu Agency (AA).

“Ne folëm tërësisht dhe fshehurazi me përfaqësuesin e lartë Schmidt për muaj të tërë. Kur presidenti u përfshi në atë proces dhe e ofendoi Schmidt-in, entuziazmi i tij për të korrigjuar padrejtësitë ndaj kroatëve në BeH me siguri u ul pak”, thuhet në njoftimin e Qeverisë së Kroacisë.

Njoftimi është publikuar në profilin e Qeverisë së Kroacisë në Twitter.

“Politika jonë është politika e krijimit të aleatëve, ndërsa politika e pamatur, destruktive dhe për kroatët në BeH, neveria ndaj përfaqësuesit të lartë të kryer nga presidenti ka çuar në faktin që tani duhet t’i drejtohemi atij dhe Asamblesë së Përgjithshme të OKB-së të kalojë atë që donte”, thuhet më tej në njoftim.

Kategoritë
LajmeRajoni