Qeveria kroate miratoi hyrjen e një luftanijeje bërthamore amerikane në Split

Qeveria e Republikës së Kroacisë në mbledhjen e sotme i ka dhënë miratimin luftanijes amerikane USS “George H.W Bush” për të hyrë në ujërat e brendshme kroate.

Siç raporton HRT, luftanija bërthamore amerikane do të jetë në portin e Splitit në nëntor. Është një vizitë rutinë në një anije që është pjesë e marinës amerikane.

Dispozitat e Kodit Detar të Kroacisë parashikojnë që një luftanije e huaj me armë bërthamore mund të autorizohet të hyjë në ujërat e brendshme detare dhe të qëndrojë në portet kroate, nëse Qeveria ka dhënë miratimin paraprak për një gjë të tillë.

Kujtojmë se dy ditë më parë, tetë avionë ushtarakë fluturuan mbi Dubrovnik në fluturim të ulët dhe Ministria e Mbrojtjes Kroate sqaroi se ishin avionë F-18 që u ulën në aeroportin e Dubrovnikut për t’u furnizuar me karburant dhe se ishin pjesë e US Naval Air. Forca (Marina e SHBA) e vendosur në aeroplanmbajtësen amerikane George H.W. Bush në Detin Mesdhe.

Kategoritë
LajmeRajoni