Qindra qytetarë të Sarajevës shkuan në varrimin e një gruaje të moshuar që nuk kishte kë të varroste

QINDRA qytetarë të Sarajevës shkuan në varrimin e 75-vjeçarit Šaha Adilić, pasi në mëngjes u publikua një apel që kërkonte që burrat të vinin në varrim sepse duhej ndihmë për varrimin.

Gjegjësisht, e ndjera Shaha nuk kishte të afërm dhe nuk kishte kush ta varroste.

“Gruaja jetonte si muslimane dhe dëshira e saj ishte që të përcillte në jetën e përtejme si muslimane. Unë dhe miqtë e mi bëmë atë që mundëm”, shkruante një vajzë që donte të mbetej anonime, siç raporton Kronika e zeze.

Apeli ftoi rreth 200 qytetarë të Sarajevës që të mblidhen në funeralin e Sahas dhe ta përcillnin së bashku në botën tjetër.

Kategoritë
LajmeRajoni