Qyteti ndalon përdorimin e mbiemrit Messi si emër të parë për fëmijët

Për të shmangur kaosin e mundshëm dhe një situatë ku qindra Messi do të vrapojnë nëpër rrugët e qytetit, autoritetet lokale kanë vendosur të ndalojnë përdorimin e mbiemrit Messi si emër të parë për fëmijët.

Në të kaluarën, zgjedhja e emrit për një fëmijë ishte një detyrë e lehtë – kishte një numër të caktuar emrash “në qarkullim”, dhe emrat shpesh viheshin pas emrave të gjyshit, gjyshes, njerëzve të afërt… Sot janë të panumërt. ide dhe të gjithë përpiqen të nxjerrin më të bukurën dhe më të mirën për diellin tuaj të vogël. Epo, vendi që ka diellin në flamur vendosi ta ndalojë këtë praktikë për shkak të një fenomeni të pazakontë.

Më saktësisht, bëhet fjalë për një qytet argjentinas të quajtur Rosario. Rosario është vendlindja e futbollistit legjendar Lionel Messi, i cili edhe pse u transferua në Spanjë në moshën 13-vjeçare, theksoi me krenari rrënjët e tij argjentinase dhe dashurinë për vendlindjen e tij gjatë gjithë jetës.

Duke qenë se Argjentina është një vend krenar i futbollit, ishte e pritshme që banorët e Rosarios të jenë krenarë që Messi i famshëm është bashkatdhetari i tyre. Por kjo dashuri shkoi një hap më tej kur një banor vendosi t’i quante djalit të tij as pesë as gjashtë, Messi. Çfarë presioni mbi një fëmijë! Por ky nuk ishte problemi i vetëm.

Për të shmangur kaosin e mundshëm dhe një situatë ku qindra Messi do të vrapojnë nëpër rrugët e qytetit, autoritetet lokale kanë vendosur të ndalojnë përdorimin e mbiemrit Messi si emër të parë për fëmijët. Ata nuk ofruan ndonjë arsye konkrete (edhe pse të gjithë e kanë të qartë se për çfarë bëhet fjalë), por thanë se është e papranueshme të përdoret mbiemri i dikujt si emër i dikujt.

Nëse keni një fëmijë në Rosario, do t’ju duhet të gjeni një emër tjetër. Ndoshta Lionel? Me siguri nuk do të ishe i pari dhe as i fundit…

Kategoritë
Sport