Raketa e re e Turqisë, Çakır, gati për funksionalizim

Kompania e industrisë së mbrojtjes ROKETSAN, e cila u krijua në 1988 me vendimin e Komitetit Ekzekutiv të Industrisë së Mbrojtjes për të udhëhequr programet kombëtare të kërkimit dhe prodhimit të raketave dhe raketave, tani po punon për një raketë të re.

ROKETSAN; Çakır, një raketë lundrimi e gjeneratës së re me një rreze prej mbi 150 kilometrash që mund të lëshohet nga platformat tokësore, detare dhe ajrore, po përgatitet për misionin.

Në ambientet e ROKETSAN u mbajt një konferencë për shtyp për promovimin e Çakir. Sipas informacioneve të dhëna në takim; Raketa e lundrimit Çakır, e cila mund të lëshohet nga platformat tokësore, detare dhe ajrore, do të jetë një shumëzues i ri i fuqisë për forcat e armatosura me tiparet e saj më të avancuara dhe kokën efektive të luftës.

Raketa e re e lundrimit Çakır, e cila mund të lëshohet nga avionë me krahë fiks dhe rrotullues, mjete ajrore dhe detare pa pilot, mjete taktike tokësore me rrota dhe platforma sipërfaqësore, i ofron përdoruesit një gamë të gjerë alternativash operacionale kundër objektivave tokësore dhe detare.Me një rreze prej mbi 150 kilometrash, objektivat e Çakırit përfshijnë objektiva tokësorë mbi ujë, afër bregut dhe mbi ujë, objektiva strategjikë tokësorë, si dhe objektiva zonale dhe shpella.

I pajisur me një motor turbo-jet KTJ-1750 vendas dhe kombëtar të zhvilluar nga Kale Arge, Çakır mund të kryejë lehtësisht detyra që përfshijnë pika kthese tredimensionale të përcaktuara gjatë planifikimit të misionit, falë shkathtësisë së dizajnit të tij.

Çakır ofron aftësi të lartë shkatërrimi kundër objektivave me zgjedhjen e pikës së goditjes në objektiv dhe kokën e tij unike.

Falë dizajnit të tij unik të bykut me veçorinë e absorbimit të radarit, Çakır ofron mbijetesë të lartë.

Përveç aftësisë së tij për të fluturuar shumë afër sipërfaqes së ujit mbi det dhe për të maskuar terrenin në tokë, ai minimizon zbulueshmërinë e tij nga sistemet e mbrojtjes ajrore armike me strukturën e tij trupore që thith radarët.

Türkiye’nin yeni seyir füzesi: Çakır VİDEO

Kategoritë
BotaLajme