Rama: Vëllezër maqedonas dhe shqiptarë në MV, pranojeni propozimin e Francës

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, i ka bërë thirrje Maqedonisë së Veriut që ta pranojnë propozimin e presidentit francez Emmanuel Macron për zhbllokimin e anëtarësimit të Maqedonisë së Veriut dhe Shqipërisë në BE.

Ai ka thënë se propozimi i Francës është përfundimtari dhe hap rrugën e nisjes zyrtare të negociatave për anëtarësim.“Propozimi i fundit francez, i cili është edhe përfundimtari,i jep Maqedonisë së Veriut mundësinë e një pranimi pa rezervë dhe hap rrugën e nisjes zyrtare të negociatave për anëtarësimin e të dy vendeve në Bashkimin Europian! Vëllezërve maqedonas&shqiptarë në MV u them: Pranojeni!”, ka shkruar Rama.

Kategoritë
LajmeRajoni