Red Bull gjobitet rëndë për tejkalime buxhetore

Fédération Internationale de l’Automobile (FIA) ka marrë vendimin përfundimtar për dënimin e Red Bull për tejkalimin e buxhetit të saj vitin e kaluar.

Ndonëse një nga dënimet e mundshme ishte heqja e pikëve nga drejtuesit e Red Bull, që do të nënkuptonte edhe humbjen e titullit kampion për vitin 2021, kjo nuk ndodhi.

FIA gjobiti Red Bull me 7 milionë dollarë dhe dhjetë për qind reduktoi kohën e zhvillimit të tunelit të erës gjatë 12 muajve të ardhshëm.

Red Bull pranoi se buxheti ishte tejkaluar dhe FIA ​​arriti në përfundimin se skuadra austriake nuk fshehu informacione ose nuk vepronte “me qëllime të këqija”.

Administrata e Kufizimeve Buxhetore të FIA-s njoftoi se Red Bull kishte bashkëpunuar gjatë gjithë procesit të rishikimit dhe kishte ofruar informacione dhe prova shtesë në mënyrë të shkurtër kur kërkohej. Red Bull ka tejkaluar kufirin e buxhetit të vitit 2021 me 1.86 milionë funte.

Kategoritë
Sport