Reduktimet e ujit në Slloveni: Nuk ka dushe në plazh, shatërvanët dhe lavazhet janë të fikur

Për shkak të thatësirës afatgjatë dhe si masë e fundit para një reduktimi edhe më të rreptë të ujit, komunat në bregdetin slloven që nga e marta kanë ndaluar lotimin e zonave të gjelbra publike, kanë ndaluar dushin në plazhe dhe kanë marrë një sërë të tjera të ngjashme. masat për uljen e konsumit.

Kryetarët e katër komunave bregdetare sllovene, më e madhja prej të cilave është komuna e Koperit, njoftuan se gjendja aktuale e rezervave ujore është kritike dhe e ngjashme me gjendjen që ndodh në vite me sasinë e zakonshme të reshjeve vetëm në fund të korrikut.

Për këtë arsye, deri në një njoftim të dytë, ata vendosën mbylljen e të gjitha sistemeve për ujitje të hapësirave të gjelbra publike, janë fikur dushet në të gjitha plazhet, si dhe shatërvanët dhe shatërvanët në vende publike. Nga sot ndalohet ujitja e kopshteve private dhe larja e makinave dhe makinat mund të lahen vetëm nga ato lavazhe që përdorin ujë të ricikluar.

Po kështu, shërbimet komunale u urdhëruan të ulin sasinë e ujit për ujitjen e pemëve dhe hapësirave publike nën lule, ndërsa në tualetet publike u vendosën paralajmërime me thirrje për kursim të ujit.

Po kështu, është e ndaluar larja e oborrit dhe mbushja e pishinës, si dhe ftohen hotelet dhe ata që merren me akomodime private turistike të informojnë mysafirët për gjendjen e ujit dhe t’u kërkojnë të kursejnë ujin.

Sipas mediave sllovene, një thatësirë ​​e tillë e tejzgjatur në këtë zonë nuk është kujtuar që nga viti 2012, kur edhe situata po përballej me një reduktim të madh që u shmang, si dhe situata me furnizimin me ujë në pjesën e Sllovenisë ku popullsia është vazhdimisht. në rritje dhe ku vijnë shumë turistë vendas dhe të huaj nuk u përmirësuan ndjeshëm.

Kategoritë
LajmeRajoni