Reklama e vitit 1997 për të cilën Gorbaçovi mori një milion dollarë është sërish hit në mediat sociale (Video)

Pas vdekjes së Mikhail Gorbachev, përdoruesit e rrjeteve sociale edhe një herë filluan të ndanin reklamën e Pizza Hut në të cilën ai dikur luante dhe për këtë fejesë ai mori një milion dollarë.

Pizza Hut u hap për herë të parë në Moskë në vitin 1990 dhe ishte një nga restorantet e para të huaja në Rusi, i ndjekur nga afër nga McDonald’s.

Disa vite më vonë, pas rënies së Bashkimit Sovjetik, politikanit Mikhail Gorbachev iu kërkua të luante në një nga reklamat e para televizive të zinxhirit në vend. Në një kthesë të çuditshme, megjithatë, ajo nuk u transmetua kurrë në Rusi.

Videoja u krijua nga agjencia e reklamave BBDO, dhe u filmua në nëntor 1997 në Moskë dhe u transmetua vitin e ardhshëm. Ajo tregon Gorbaçovin duke ecur nëpër rrugët me borë me mbesën e tij Anastasia Virganskaya, ndërsa në sfond shihet Katedralja e Shën Vasilit.

Duke hyrë në Pizza Hut për të ngrënë, një familje tjetër duke shijuar drekën e vuri re politikanin rus dhe filloi të debatonte për ndikimin që Gorbaçovi kishte në komb.

Babai pretendon: “Për shkak të tij kemi rrëmujë ekonomike”, ndërsa djali ndërkohë proteston: “Për shkak të tij kemi një mundësi”.

Së fundi, nëna bie me një mesazh: “Për shkak të tij, ne kemi shumë gjëra … si Pizza Hut”.

Dihet se Gorbaçovi mori një milion dollarë për xhirimin e një reklame, por nuk pranoi të hante picën. Është regjistruar se paratë janë përdorur për financimin e projekteve të ndryshme kërkimore për të cilat ai punonte në atë kohë.

Kategoritë
Të ndryshme