Rekrutët rusë të zhgënjyer me kushtet: Një muaj morëm vetëm 120 euro, dhe 250 euro tjetër

Anton Gerashchenko, këshilltar i ministrit të Punëve të Brendshme të Ukrainës, ka publikuar një video në të cilën një nga rekrutët rusë ankohet se nuk paguhen sa duhet, por edhe se askush nuk i dëgjon kërkesat e tyre.

“Ne nënshkruam kontratat në tetor dhe në vetëm pak ditë ishim atje. Ata na transferuan brenda natës në zonën e Makiivka. Por në dokumente ishim të regjistruar në Chebarkul,” thotë një rekrutues më i vjetër rus, duke shtuar se gruaja e tij dërgoi pyetje në autoritetet se pse ishte kështu.

“Kam marrë 9 mijë rubla (120 euro) për tetor dhe 19 mijë (250 euro) për nëntor. Disa të tjerë janë në baza ushtarake ku stërviten nga gushti, shtatori. Ata marrin para, po bëjnë mirë. Ata janë në Rusi, ndërsa ne janë këtu dhe kemi rroga kikiriku”, tregon ushtari i zhgënjyer.
Ai shton se jo gjithçka ka të bëjë me paratë, por se shteti ka premtuar se do të paguhen të gjithë.

Që nga fillimi i mobilizimit, rekrutët rusë janë ankuar për kushte shumë të këqija dhe vonesa të shpeshta në pagesa. Të tjerë paralajmërojnë për rritje të korrupsionit në ushtri, disa janë të privilegjuar kështu që nuk e shohin as frontin, ndërsa të tjerët dërgohen në vijën e parë pas disa ditësh stërvitje.

Kategoritë
BotaLajme