Rrëfimi i vajzës me mjekërr që pas 15 vite e hoqi mjekrën

Nuk dihet se si njerëzit, veçanërisht femrat, janë të gatshme të bëjnë gjithçka për t’u dukur bukur. Por asgjë nuk duket se përputhet me atë ndjenjë kur e pranojmë veten ashtu siç jemi.

Morgan Coleman, 26 vjeç, ka pasur gjithmonë qime të theksuara në trupin e saj, të cilat shpesh e kanë bërë atë në shënjestër të talljeve si adoleshente. Ndonëse deri më sot ajo është përpjekur t’i largojë ato në mënyra të shumta, qoftë edhe me elektroepilim, tani më në fund ka vendosur të “pranojë veten”.

Flokët në faqet, mjekrën dhe qafën e saj, Morgan filloi t’i vinte re kur ishte 11 vjeç. Edhe pse mjekët e siguruan atë se “nuk ka nevojë të shqetësohet”, ajo e kaloi fëmijërinë dhe vitet e adoleshencës duke u fshehur dhe në përpjekje të ndryshme për t’i hequr qafe.

“Kam kombinuar depilimin, shkuljen, kremrat për heqjen e qimeve dhe rruajtjen çdo ditë, 365 ditë në vit,” tha ajo.

Siç tha ajo, Morgan nuk ka kujtime të bukura nga fëmijëria e saj dhe vitet e kaluara kanë qenë të mbushura me tallje nga njerëz mizorë, të cilët shpesh e kanë quajtur atë një “të shëmtuar” ose “të çuditshëm”, gjë që ia ka dëmtuar plotësisht vetëbesimin.

Vitin e kaluar, mjekët më në fund e diagnostikuan 26-vjeçaren me hirsutizëm, një çrregullim hormonal i rritjes së tepërt të flokëve dhe një vit më vonë Morgan vendosi të “përqafonte” gjendjen e saj.

Ajo thotë se mori këtë vendim ndërsa ishte e shtrirë në shtrat me një koronavirus. Ajo kishte kohë shtesë për të menduar për jetën dhe më pas pas 15 vitesh vendosi të hidhte briskun.

“Ishte koha për të pranuar fytyrën time natyrale dhe, çuditërisht, njerëzit nuk ishin aq gjykues. Kuptova se ishte koha për t’i dhënë përparësi shëndetit tim mendor, dhe pjesë e kësaj ishte të pranoja gjërat që nuk mund t’i ndryshoja. Ne jemi të gjithë unikë Asnjë, nuk ka asgjë të keqe të dukesh ndryshe, “tha ajo.

Edhe pse ende po lufton me vetëbesimin, ajo tregon se e ndjen se ka më shumë pasi e ka pranuar veten. Edhe sot, siç thotë ai, merr disa “vështrime tallëse” nga kalimtarët, por nuk pendohet për vendimin e tij dhe nuk planifikon më të shqetësohet me trajtime të ndryshme.

“Më në fund jam e qetë. Është e vështirë të shpjegohem, por ndihem e lirë. Zgjohem dhe qimet janë gjëja e fundit që mendoj. Është e mrekullueshme”, përfundoi Morgan.

Kategoritë
Të ndryshme