Rrëfimi i zjarfikësit: Gjithë shtëpia ishte nën zjarr vetëm Kurani nuk u dëmtua

Historia e Kuranit, e cila mbahej me përpikmëri në Zjarrfikësin e Komunës Gümüşhane dhe nuk pësoi asnjë dëm nga zjarret, i magjeps dëgjuesit.

Kurani i Shenjtë, i cili u gjet pothuajse pa asnjë dëmtim nga zjarret e shtëpive në Gümüşhane, ruhet me kujdes në Departamentin e Zjarrfikësve të Komunës Gümüşhane.

Kuranet ekspozohen në një kuti xhami të përgatitur posaçërisht nga personeli i Brigadës së Zjarrfikësve.

Hanefi Ay, një zjarrfikës 24-vjeçar, i cili e nxori vetë Kuranin nga flakët, deklaroi se të gjithë librat në bibliotekë ishin djegur në shtëpitë në të cilat ai hyri për të luftuar zjarrin, por Kurani nuk u dëmtua. ‘një.

Zjarrfikësi Ay tha se kishte dëgjuar lajme për incidente të ngjashme, por kur e hasi, e kuptoi seriozitetin e situatës.

“Njëri prej tyre ishte pikërisht në zjarr. Kur hymë në zjarr ishte një dhomë e mbyllur, unë hyra atje, miqtë e mi ishin në dhoma të ndryshme. Kurani ka qene mu ne zjarr, sigurisht kam bere nderhyrjen e duhur per te fikur zjarrin, e kam pare, vetem kopertina eshte demtuar, brenda nuk eshte demtuar fare. Të gjithë librat e tjerë në ato rafte u dogjën, por asgjë nuk i ndodhi. Në një zjarr tjetër, shkuam në një shtëpi, dhoma e tualeteve është në flakë dhe aty pranë është një bibliotekë. Përsëri hyra brenda për të shuar zjarrin, ndërsa librat e tjerë të bibliotekës u dogjën, asgjë nuk i ndodhi Kuranit në të njëjtën mënyrë. Në mënyrë të pashmangshme, ju ndjeni diçka shpirtërisht, ju mendoni. E kemi dëgjuar edhe në vende të tjera, por kur e takon e kupton seriozitetin e çështjes.” th ai

Kategoritë
LajmeTë ndryshme